Sorin și Bojan - Mustațe

În calitate de părinți ai FRIENDS, de prieteni și de părinți, noi, mustăcioșii din imagine, am vrea să mulțumim tuturor celor care au lucrat vreodată pentru sau cu agenția noastră. În mod deosebit, le mulțumim celor care au contribuit neîncetat la această abstracțiune delicată și adesea demodată, numită încredere – doar cel mai important ingredient al prieteniei :)

Fie ca viețile voastre să fie veșnic pline de-așa ceva.

Sorin Trâncă

Sorin Trâncă

Copywriter în ultimii 15 ani, câștigător de premii, pitch-uri și rezolvitor a peste 1000 de brief-uri împreună cu Bojan, înainte și după fondarea FRIENDS. Printre celelalte realizări ale mele, adăugați-l pe Sașa Trâncă și-un zâmbet, de fiecare când simt că ideile mele sunt apreciate. Mă mai puteți găsi aici sau aici.

Bojan Spasić

Bojan Spasić

Născut cu mult timp în urmă. Cunoscut sub numele de Chicha. Iar Chicha știe știință. Art Director și Friend de la început. Singurul lucru care nu-i place la scuba diving este că nu se poate folosi, sub apă, chitara electrică. Bojan e foarte, foarte rapid. În ciuda vârstei. Îl puteți găsi cu ușurință aiciaici sau aici.

Nicu Stăncescu

Nicu Stăncescu

Managing Director, crede că a asculta e de departe mai prețios decât a vorbi. Din acest motiv , cel mai simplu e să-i scrieți un rând aici sau să căutați să-l cunoașteți-l în persoană.

Adrian Preda (Predu)

Predu

După o carieră mirifică de trei luni ca inginer auto a decis că asta nu e pentru el și și-a început cariera în comunicare în 1996, la BDR Associates.

În 1999 a devenit copywriter, apoi succesiv senior copywriter, Deputy CD și Creative Director la Graffiti BBDO. Au urmat doi ani în Croația la McCann Erickson Zagreb, trei ani la Tempo și încă doi la MRM Worldwide București.  Acum, Creative Director la FRIENDS Advertising.

Pe parcurs, a adunat peste 50 de premii de creație, atât naționale (Ada€™Or, Festo Croația și Internetics), cât și internaționale (Cannes Lions, International Cup, New York, Epica, Golden Drum, Golden Hammer, London Internațional Festival). A fost de patru ori membru al juriului New York Festivals și o datムPIAF.

Încă un lucru cu care se mândrește este dublul rol de profesor de Creative Writing la FJSC și tutor al școlii ADC.

Ioana Teodorescu

Ioana Teodorescu

Născută pe 22 mai. Client Service Director @FRIENDS Advertising. Îi place meseria ei și va continua s-o facă dând 135%, cu entuziasm, sarcasm și pasiune. Crede sincer că un fulg de nea nu aterizează niciodată în locul nepotrivit. Dovada e tatuajul ei. Așteptați prima ninsoare, daca nu o credeți. A fost văzută aici, dar cel mai des aici.

Deniz Coacă

Deniz Coaca

Născut pe 30 Octombrie 1984, Deniz, acum Digital & strategy director la Friends, și-a petrecut începutul anilor 90 în Germania (epoca de aur) unde i-a plăcut sociologia infantilă. Pe care mai apoi a aprofundat-o ca student în Elveția. Țările care îi plac sunt însă cele în care se gătește cu adevărat deosebit, pentru că Deniz era cât pe ce să devină bucătar. Așa de mult îi place mâncarea.

Adrian Ioța

Adrian Ioța

25 ianuarie 1983. Graphic Designer și Art Director din 2003. Pasionat de web design. Nu vorbește prea mult. În schimb, ne furnizează muzică bună și opere de artă excepționale. Are o poveste tatuată pe umăr. În 2006, a reprezentat România, la Cannes – secţiunea Young Creatives. Puteți să-i desenați ceva aici sau să-i vedeți a doua mare dragoste aici.

Cornel Preda

Cornel Preda

Pe lumea asta din 13 decembrie 1982. Cunoscut ca Ozu. E FRIEND din aprilie 07. Nu vorbește prea mult. Membru clubKIA.ro. Ajută oamenii, dar îi şi sperie în lifturi. În afară de asta, te poți baza pe el mai ales când lucrurile trebuie făcute la timp. Îl găsiți aici și aici.

Dan Varbiu

Dan Varbiu

Prieten al contabilității din 1973 și FRIEND încă de la început. Tânăr la spirit și sfătuitor înțelept. Îi place mult să călătorească, deși nu-i plac deloc vulcanii. Are o soluție pentru aproape orice problemă legată de finanțe.

Vladi Păunescu

Vladi Păunescu

Născut în 84, în aceeași zi cu Mata Hari, David Duchovny și Viorel Hrebenciuc. FRIEND din toamna lui 2010. Gândește, creează și scrie. Vorbește fluent limbajul inversat. Iubește animalele. Îşi strică vocea în peluzele stadioanelor. Interesat de astronomie, criptografie, heraldică și etimologie. Speră să găsească un leac pentru cancer. Mai multe despre el aici şi aici.

Oana Andrei

Oana Andrei

Account director. Pește autentic din ’84. A înotat prin diferite medii acvatice și subacvatice, s-a lovit de cifre în facultate și a descoperit că e mai bine să nu continue coabitarea. A luat calea unui teren mlăștinos – advertisingul – care s-a dovedit a fi cel mai compatibil cu personalitatea ei. A sărit în acvariul nostru în martie 2011 și de-atunci înoată nestingherită. Puteți afla mai multe despre ea aici, dar aveți grijă, să nu o confundați cu un alt pește, cu care se aseamănă izbitor.

Ioana Popescu

Ioana Popescu

Account Manager. 22 septembrie 1986. Dornică mereu de a afla lucruri noi, crede că niciodată în viață nu termini de învățat. Despre ea spune că este o persoană pragmatică. Îi plac filmele sau serialele polițiste și consideră că dacă totul ar fi așa simplu ca în CSI, i-ar fi plăcut să fie detectiv.  Motto-ul ei: “If you don’t want a sarcastic answer, don’t ask a stupid question!”. Te poți împrieteni cu ea aici.

Sergiu Bîcă

Sergiu Bica

Copywriter. Băiat de treabă, cu vedere acceptabilă și coafură bine întreținută. Caută texte cu simțul umorului sau forme frumoase pentru o relație brief.

Roxana Cozaru

Roxana Cozaru

Din 1986 în Brașov și din 2011 în București. I se zice Pocs și mai e  și art-director. Pictează și desenează cu orice copil îi iese în cale  și e mare fan Tedy. Colecționează felinare și o iubește pe Matilda, pisica ei surdă. Își dorește să îl cunoască pe Dexter și să petreacă o săptămâna în compania Marinei Abramovic. Așa că dacă aveți vreun hint, puteți să-i scrieți aici.

Răzvan Pascu

Razvan Pascu

Dintre toate foițele de ceapă sub care se ascunde, cea de cuvântător e cea mai importantă. Și nu e lucru care să-l încânte mai mult ca scrisul la persoana a III-a despre el însuși, decât lucrul la agenția pe care și-o imagina de când a auzit la el în sat de publicitate. Dacă îi scrii aici, Pascu îți răspunde.

Ioana Dobrinescu

Ioana Dobrinescu

 Ioana se ocupă la Friends de partea umană a strategie, fiind Consumer Profiler. Îi place să descoasă oamenii până la insight. Îi plac problemele și găsește mereu satisfacție în rezolvarea lor, din acest motiv nu se dă în lături de la brief-uri complexe. Vrea ca într-o zi să colinde lumea în stil antropologic. Are planuri ca la bătrânețe să se retragă la țară și să trăiască din autoconsum, cărți și conexiune la internet. Până atunci… mai e multă publicitate de făcut. O puteți găsi aici  și îi puteți scrie aici.